tisdag 13 september 2011

Uppföljningsträff, Yrkesmentorprogram 1

Torsdagen den 8 september anordnade MINE en återträff för deltagarna i Yrkesmentorprogram 1, som startade i april i år. De femton deltagarna, både mentorer och adepter, träffades tidig morgon för frukost och mingel. Därefter samlade sig deltagarna för en genomgång av morgonens aktivitet. Uppgiften var att, i blandade grupper, samtala om specifika fall rörande förhållanden mellan mentor och adept. Varje grupp fick tilldelat sig en autentisk berättelse med tillhörande frågor som sedan skulle besvaras. En av berättelserna handlade om Juno som är mentor åt Sara (namnen är påhittade och har ingen koppling till verkligheten). Juno vill verkligen hjälpa Sara, men klarar inte riktigt att hjälpa till med allt som Sara förväntar sig. Sara tycker således att Juno verkar oengagerad och Juno tycker att hon själv är otillräcklig.

Gruppen fick sedan samtala och svara på tillhörande frågor om de förväntningar som en adept och en mentor har på varandra.

Sedan samlades grupperna igen och berättade om sin text och vad man hade kommit fram till. De fyra berättelserna som presenterades på denna återträff ledde till mycket diskussion och ett flertal påpekanden om vikten av att relationen mellan mentor och adept måste bygga på tillit och ömsesidig förståelse.






Deltagarnas leenden när de lämnade återträffen blev ett kvitto för oss på MINE att mötet var lyckat. Vi hoppas nu att både adepter och mentorer har fått fortsatt kraft och inspiritation i sin relation och att samarbetet dem emellan ska vara fruktbart på många sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar