torsdag 13 oktober 2011

Adecco och Skånsk arbetskraft gästar föreningen Somaliland

Igår fick föreningen Somaliland i Malmö besök av bemanningsföretaget Adecco och föreningen Skånsk arbetskraft. Detta var en karriärevent som MINE arrangerade för Somalilands medlemmar med syfte att ge dem en chans att få träffa rekryterarna.
Charlotta Olsson, projektledare på Adecco, förklarade vad det innebär att arbeta som konsult och vara anställd på Adecco. Hon poängterade att det viktigaste inte är vad man heter eller kommer ifrån, utan personens erfarenheter och kunskaper. Charlotta gick igenom de viktigaste punkterna i rekryteringsprocessen och talade om vad som krävs för att lyckas i arbetssökande.
Gordana Otahal-Bjerborn och Eva Portmark från Skånsk arbetskraft förklarade hur Somalilands medlemmar kan skriva in sig i Skånsk arbetskrafts databas och på så sätt bli tillgängliga för arbetsgivarna som använder databasen. Skillnaden mellan Skånsk arbetskraft och andra rekryteringsföretag är att Skånsk arbetskraft har valt att begränsa sig till att hantera fem-sex hundra jobbsökande åt gången istället för att ha tiotusentals "anonyma" jobbsökande, vilket gör det möjligt att lära känna arbetssökande och då mer än bara deras yrkesbakgrund.
Efter mötet fick medlemmar i Somalilands förening möjlighet att samtala med rekryterarna och lämna CV och personliga brev.
MINE tackar alla deltagare för en givande eftermiddag och hoppas på ett fortsatt bra samarbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar