torsdag 2 februari 2012

Jobbnätverk på Folkuniversitet


MINE var tillsammans med E.ON, IKEA och Win-Win Malmö på Folkuniversitet i Malmö för att jobbnätverka med SFI-elever med inriktning entreprenörskap. Gemensamt för E.ON och IKEA är att de arbetar med mångfald och gärna rekryterar människor med annan bakgrund än etniskt svenskar. Det är företag som har en internationell marknad – såväl i Sverige som utomlands – och vill kunna återspegla sina kunder och arbetar med utgångspunkten att mångfald berikar. 



Liselotte Andersson HR-specialist från E.ON presenterade sitt företag och berättade att det kommer att vara stor brist på ingenjörer år 2016. I synnerhet finns det ett underskott av kvinnliga ingenjörer och Liselotte berättade att de arbetar med tjejer på grundskolenivå och vill höja intresset för ingenjörsjobb. Eftersom E.ON har kunder från världens alla hörn ses det som en merit att anställda kan ett annat språk än svenska och engelska. 


Marie-Louise Niklasson som är chefsrekryterare från IKEA berättade om hur rekryteringsprocessen ser ut på IKEA och vilka mål de har när de anställer. IKEA Malmö är världens största IKEA-butik och har Sveriges största lunchrestaurang. För närvarande talas det 23 olika språk på IKEA i Sverige. 



Mötet på Folkuniversitet avslutades med mingel och fika och MINE ser fram emot att ha fortsatt god kontakt med Folkuniversitetets SFI-elever!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar