torsdag 16 februari 2012

VI+DOM=OSS Frukostseminarie med Jesper Fundberg


MINE:s projekt VI+DOM=OSS som är finansierat av Europeiska Socialfonden hade sitt första frukostseminarium den 15 februari 2012. Vi passade på att ge ett smakprov av de teman som kommer att diskuteras under utbildningen i höst där företag får chansen att utbilda sig till kulturagenter och på så vis öka kunskapen om sin arbetsplats. Maria Chowdhury som är projektledare för VI+DOM=OSS öppnade seminariet med en värderingsövning. Övningen belyste vad det innebär att vissa av oss tolererar medan andra av oss blir tolererade av våra medmänniskor. 








Jesper Fundberg som är forskare vid Malmö högskola föreläste om normer i arbetslivet.  Jesper  är universitetsadjunkt vid Malmö högskola och forskar om idrott ur ett genus (maskulinitet) och etniskt perspektiv. Tyngdpunkten under föreläsningen låg på att diskutera normer och hur dessa tar sig uttryck. Normer är tysta och har därför ett tolkningsföreträde. Till exempel talar vi aldrig om "mansfotboll" men däremot om damfotboll. 





I projektet VI+DOM=OSS kommer personer från företag som medverkar att utbildas till kulturagenter och få kunskap om sin arbetsplatskultur med syfte att öka mångfalden på arbetsplatsen. Utbildningsdagarna kommer att ske den 15/9, 26/9 och den 17/10 under 2012. Det är gratis att delta och vi vill att man har mandat från sin arbetsplats att genomföra positiva förändringar och vill arbeta för ökad mångfald. Anmäl eller läs mer här. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar