lördag 9 maj 2009

En hektisk vecka

Det har varit en hektisk vecka i MINE. Saker och ting börjar röra på sig. Fler och fler av våra medlemmar visar intresse för att delta i de projekt vi har på g. Fantastiskt kul!

Annars börjar jag faktiskt tröttna på medierapportering från Rosengård. Alla har något att tycka till om. Alla har rätt verkar det som. Och kanske är det bra. Hur ska ligisterna som terroriserar invånarna i Rosengård annars stoppas. För det handlar så klart om ett litet gäng ligister som kastar sten, bränner soptunnor och ställer till med allmän jävelskap kväll efter kväll. Det är inte den "vanliga" invånaren. De har också tröttnat. Många av dem vågar inte släppa ut sina barn efter det blir mörkt om kvällen. Naturligtvis är detta en ohållbar situation. Det är för jävligt helt enkelt. det tror jag alla kan hålla med om. Men ändå är jag trött på att läsa om det i tidningen varje dag. Ju mer fokus som riktas mot Rosengård, och speciellt Herrgården, desto mer förflyttas fokus från de människor som faktiskt lyckas i Sverige. Vi behöver få höra om succéhistorier. Genom att lyfta fram individer som skaffat bra jobb (d v s relevant gentemot utbildning och erfarenhet), boende och ordnade förhållanden förövrigt kan vi motverka de negativa bilderna som finns av invandrade idag.

Men det är kanske för mycket att begära. Media ska lyfta fram nyheter. Min ödmjuka fråga är om det endast är elände som kan klassas som en nyhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar