måndag 22 juni 2009

Mera mångfald på skånska arbetsplatser!


Det har helt klart börjat snurra kring MINE nu! Dagen innan midsommar hade MINE bjudit in nio företag att vara med och utforma en mångfaldsrekryteringsguide. Bland annat E.ON, Epsilon, Proffice, Röda Korset och Länsförsäkringar Skåne (Se bilden till höger). Under tre timmar skapade vi grundlaget för en mångfaldsrekryteringsguide, vilken vi verkligen hoppas ska få genomslag på svenska arbetsplatser. Förutsättningen för att kunna lyckas med en sådan guide är att man har med sig arbetsgivare. Det är de som äger frågan om integration och mångfald på arbetsmarknaden. Därför måste vi alltid utgå från deras erfarenheter och förutsättningar.
Det är varken MINE eller Foreningen nydansker (som våra samarbetspartners heter) som ska tala om för arbetsgivare hur eller vad de ska göra för att få större mångfald. Vår uppgift är snarare att inspirera, motivera och koordinera det engagemang som faktiskt finns.

Tillsammans kan vi skapa större mångfald på svenska arbetsplatser. Den guide vi tar fram ska kunna appliceras på i stort sett alla organisationer. Såväl privata som offentliga. Dock - och detta är viktigt att påpeka - varje enskild verksamhet måste själva hitta sina drivkrafter att större mångfald bland sin personal. När mångfald blir en naturlig del av företags affärsplaner har vi kommit långt.
Glädjande är att det finns så många arbetsgivare som har ett genuint engagemang i mångfaldsfrågor. Det ska vi ta vara på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar