torsdag 27 augusti 2009

Mentorprogram hösten 2009!


Igår var det äntligen dags för det första tillfället i MINEs utbildning i mångfald och mentorsskap. Syftet med MINE mentorsskap är bland annat - och det har jag säkert beskrivit tidigare - att konkretisera arbetsgivares mångfaldsarbete. Sen handlar det naturligvis också om att de adepter (relativt nyligen invandrade) som mentorerna kommer att träffa ska föras närmare den svenska arbetsmarknaden.


Igår kände jag mig verkligen priviligerad. Det är fantastiskt att få jobba i MINE och få chansen att påverka och inspirera arbetsgivare att fortsätta jobba med mångfaldsrelaterade frågor. Dessutom är det vid tillfällen som igår att man blir påmind om att det trots allt finns otroligt många människor som strävar åt samma håll.


Under gårdagen fick deltagarna en grundläggande genomgång om hur alla arbetsplatser, och för den delen den enskilde individen, kan må bra av att öppna sina sinnen för nya perspektiv. Och det ska sägas; mentorsskapet handlar inte enbart om att hjälpa någon stackars invandrare. Nej, det handlar lika mycket om att mentorerna får chansen att öppna ögonen för något nytt och spännande.


Så, tack samtliga deltagare för att ni ger oss kraft och inspiration att fortsätta sträva mot en mer mångfaldig arbetsmarknad!

Läs artikeln om mentorutbildningen på MINEs hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar