onsdag 23 september 2009

Intresserade av att tjäna pengar?

Snappade upp en artikel i Sydsvenskan imorse vilken handlade om den muslimska högtiden Eid al-fitr. För de oinvigda är Eid al-fitr högtiden som avslutar fastemånaden ramadan. Festligheterna gick av stapeln den 20 september och pågår i tre till fyra dagar.
I Sydsvenskans artikel hävdar Meta Troell från Svensk Handel att Eid al-fitr är en outnyttjad guldgruva. Argumentet är kanske gammal skåpmat för vissa, medan det är uppenbarligen en nyhet för del allra flesta. För det är faktiskt ganska få handlare som förstått förtjänsten av att målinriktat vända sig till muslimer under denna tid på året.

Troell gör en jämförelse med den marknadsföring som riktas mot studenter vid höstens skolstart. I Sverige finns det ca 90 000 studenter, medans det bor ca 400 000 muslimer i Sverige. 150 000 av dessa firar ramadan. Tänk på det ni!

Det är en intressant tid vi lever i. Och jag bor i en mycket spännande region i Sverige. Skåne, och inte minst Malmö, har en högre andel invandrare än Sverige har generellt. Jag hoppas att vi alla, tillsammans, ska kunna utveckla regionen till ett föregångsexempel. En region där människor från alla världens hörn samsas med varandra och till och med använder sig av varandras kompetenser och behov. Så, för mig ligger det inte enbart en outnyttjad guldgruva i eid, utan i hela det mångkulturella samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar