tisdag 3 mars 2009

Samarbete

Träffade antidiskrimineringsbyrån idag. Vi diskuterade på vilket sätt MINE och ADB kan samarbeta i framtiden. Det fick mig att bli påmind om vikten av att anta ett helt och hållet prestigelöst förhållningssätt gentemot andra aktörer som på något sätt verkar för ett öppet och tolerant samhälle. Så länge deras idéer och strategier leder mot samma mål ska vi fortsätta söka efter samarbeten.

På samma sätt är alla de seminarium, utbildningar, workshops öppet för alla. Själva syftet med dessa är att skapa uppmärksamhet och dialog om hur vi kan fortsätta arbeta med mångfaldsutveckling.

Och anledningen till att vi fortsätter söka beröringspunkter med företag, myndigheter, politiker, föreningar och privatpersoner är att vi kan lära av varandra. Samma grundinställning bör, enligt mig, även råda vid möten med andra människor. Det vill säga, att vi har något att lära av varandra. Som jag sagt tidigare handlar det till stor del om nyfikenhet. En kompis till mig sa att det även handlar om vilja. Och visst har han rätt. Om vi vill förstå varandra så är möjligheten till ett givande möte större.

Återigen, ta en titt på antidiskrimineringsbyråns hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar