fredag 20 februari 2009

Tack Janne!

Igår gjorde Jan Guillou comeback som reporter. Aftonbladet inleder med Guillous reportage en granskning av Sverigedemokraterna.

De inleder artikelserien med följande: "Har du en känsla av att Sverige som du känner det håller på att gå under? Eller att det finns en
sanning om Sverige som ingen vågar säga?
Det finns ett parti som tänker ta sig in i riksdagen genom att exploatera de känslorna."

Bra och kort analys av ett tilltagande problem i Sverige. Kanske handlar det inte så mycket om de "nya svenskarna". Mycket tyder på att svenska medborgare hellre är rädda för förändring generellt. Nu är jag ute på hal is....men vi kan se de samma tendenserna i debatten om den svenska bilindustrins framtid. Sverige ska ha bilindustri. Punkt. Jag är mycket medveten om vad Saabs eventuella konkurs kan leda till för enskilda individer. Naturligtvis är det synd och skam att alla dessa människor antagligen kommer förlora sitt jobb. MEN, Saab kan inte fortsätta existera bara för att det "alltid" funnits. Saab är ett företag som vilket som helst. Det måste gå med vinst.
Istället för att fokusera på det som en gång var, bör man börja blicka framåt. Okej, det här var ett sidospår, men som jag ser det handlar främlingsfientlighet och Saabs stundande nedläggning i grunden om samma sak. Det vill säga rädsla för förändring.

På samma sätt bör diskussionen om den demografiska i förändringen i Sverige föras. Sverige är inte vad det en gång var. Vårt land kommer fortsätta förändras. Så är det bara. De som inser detta och följer med i förändringarna som sker är framtidens stora vinnare.

Tillbaka till Guillou.... Det är viktigt att ta Sverigedemokraterna på allvar. De får fler och fler anhängare. År 2010 kan de sitta i riksdagen. Att sticka huvudet i sanden och låtsas som att de inte existerar funkar inte. Däremot bör vi fortsätta granska partiet. Vi bör ta debatt med dem och slå undan deras argument med kunskap.

Bland annat hävdar SD att invandrade ska anpassas efter Sverige som det ser ut idag. Vad de inte verkar ha funderat speciellt mycket över är att Sverige är uppbyggt av invandrade. Det är inte bara invandrade som ska anpassas till de som bor här. Det bör till lika stor grad vara inföddas skyldighet att anpassa sig efter det nya Sverige som håller på att växa fram. Viljan till förändring, inte stagnation, är receptet på ett framtida framgångsrikt Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar