måndag 26 januari 2009

Damernas detektivbyrå

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; damernas detektivbyrå is the shit!
Idag tänker jag ett stycke från boken "Livets skafferi" tala för sig självt. Se förövrigt http://blogg.aftonbladet.se/5859/perma/144480 för ytterligare tankar om böckerna.

" Under den senaste tiden hade Mma Ramotswe funderat ganska mycket på den plats folk gav åt andra människor. Världen var ett stort ställe, och man kunde ju tycka att alla skulle få rum i den. Men det verkade inte så. Det fanns många människor som var olyckliga och ville flytta någon annanstans. Ofta ville de utvandra till något lyckligare lottat land - som Botswana - för att kunna skapa sig ett bättre liv. Det var förståeligt, och ändå fanns det de som inte ville välkomna dem. Det här är vårt land, sa de; du är inte välkommen.
Det var så lätt att tänka så. Folk ville skydda sig mot dem de inte kände. Andra människor var annorlunda - de talade andra språk och hade andra kläder. Många ville inte bo nära dem, bara pågrund av deras olikheter. Och ändå var de ju människor. De tänkte på samma sätt, och bar på samma hopp som alla andra. De var våra bröderoch systrar, hur man än såg på saken, och man kan inte vända en bror eller syster ryggen"

Ta vara på era bröder och systrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar