lördag 3 januari 2009

Dagens Sydsvenskan

Jaha, då blev det som jag trodde ändå. 23 december uppmanade Sydsvenkskans Heidi Avellan att skriva om ett gott nytt år i Rosengård. Min tanke var, och är, att det inte går att skriva om hur Rosengård ska få ett gott år. Däremot kan vi diskutera hur hela Malmö ska få ett bra år. återigen Rosengård är en del av Malmö, och har Rosengård problem så har hela Malmö det.

Idag publicerades kommentarer som inkommit till redaktionen. Tyvärr verkar det fortfarande vara så att "folk flest" vill betrakta Rosengård som isolerat. Vad beror det på? Kanske har "folk flest" ett behov av en stadsdel som skiljer sig från deras egna stadsdelar, något/några som inte är som de själva? För om man alla är likställda, vem ska vi då jämföra oss med? Det vill säga; hur ska en individ veta vem/vad han/hon är om det inte finns en motsats.

Jag har inte svaret på ovanstående. Förhoppningsvis startas under 2009 dock en diskussion som inkluderar befolkningen i Rosengård. Ett gott nytt år i Malmö innebär mindre kategoriserande. Ett gott 2009 innebär insikten om att människor kan vara olika men fortfarande jämställda. Vad sägs om det?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar